0

RIT voor bedrijven

Hoge bedrijfskosten en inefficiency, maar onduidelijk waar dat door komt ? Wanneer medewerkers niet voldoende taalvaardig zijn, ontstaan er communicatiefouten tussen medewerkers onderling en tussen medewerkers en klanten en leveranciers. Dit veroorzaakt fouten in orderinstructies, slechte offertes, begripsverwarring, verkeerde pakbonnen, foute afspraken en ga zo maar door.

Ondertussen neemt het gebruik van applicaties en digitale vaardigheden toe en moeten werknemers steeds meer lezen, schrijven en rekenen binnen hun werk. In Nederland beheersen 2,5 miljoen mensen deze basisvaardigheden onvoldoende (ze zijn laaggeletterd). Daarvan is 65% van Nederlandse afkomst en heeft 56% een baan. Over het algemeen redden ze zich op de werkvloer prima, maar kost hen dat veel energie en worden er onnodige fouten gemaakt.

Onnodig, omdat ze geholpen kunnen worden. Veel van hen hebben de taal- en rekenvaardigheden ooit wel geleerd, maar vaak onvoldoende of niet bijgehouden om diverse redenen. Meer informatie hierover vindt u op www.lezenenschrijven.nl. Lagere arbeidsproductiviteit en ongelukkige werknemers die zich steeds meer ‘ingraven’ om hun taalachterstand te verstoppen? Het hoeft niet meer. Tijd voor gerichte actie!

Met ‘Hengelose bedrijven hebben het op de RIT’ (Rekenen – ICT – Taal) reikt de Stichting Samen voor Taal op maat oplossingen aan voor u als ondernemer bij het traceren en oppakken van laaggeletterdheid, lage computer en rekenkennis. Met een minimale investering in tijd en geld middels een snelle en uitgekiende test (taal en rekenmeter) onder begeleiding van de Stichting Lezen & Schrijven helpt u uw werknemers en verlaagt u onnodige, verstopte bedrijfskosten. Werknemers die wat taalondersteuning kunnen gebruiken, kunnen in een taaltraject op maat bij u op het bedrijf of via één van de taaltrajecten in Hengelo worden geplaatst. In de wijk, via het Taalpunt of bij het ROC. Meer weten? Mail naar laaggeletterdheid@hengelo.nl