0

Taaltrajecten Hengelo

Om laaggeletterdheid terug te dringen en op zoveel mogelijk niveaus taaltrajecten te kunnen aanbieden, werken in Hengelo partners samen binnen het programma Taal voor het Leven. Bestaande lokale kennis en infrastructuur wordt ingezet om meer mensen met onvoldoende basisvaardigheden te vinden en te helpen naar een hoger taalniveau. Er wordt gewerkt met goed opgeleide taalvrijwilligers en professionele docenten om deelnemers te enthousiasmeren en te begeleiden.

Taalpunt (Menthol) en het Taalcafé

Het Taalpunt bevindt zich op de tweede verdieping van Bibliotheek Hengelo Stad. Hier kunnen particuliere deelnemers en maatschappelijke organisaties zich melden om een taaltraject te volgen.

ROC van Twente

Bij het ROC kunnen particuliere deelnemers een intakegesprek aanvragen om een taaltraject bij het ROC of in de Wijk te kunnen volgen. Ook kunnen maatschappelijke organisaties en bedrijven bij het ROC terecht voor een advies over taaltrajecten.

De organisaties die taaltrajecten aanbieden werken samen met welzijnsorganisatie WIJkracht, gemeente Hengelo en Stichting Lezen & Schrijven om laaggeletterdheid in Hengelo terug te dringen.